თემატიკა

კურსის განმავლობაში მსმენელებს საშუალება ექნებათ, გაეცნონ და შეისწავლონ ყველა ის საჭირო ინფორმაცია, რომელიც მათ მომავალში დაეხმარება, როგორც სომელიეს პროფესიის დაუფლებაში, ასევე ღვინის ბიზნესის წარმატებით დაწყებასა და მართვაში.

 

კურსის მოკლე აღწერა:

 

  • მევენახეობის საფუძვლები და ვენახის ეკონომიკა
  • ენოლოგიის საფუძვლები და ღვინის ეკონომიკა
  • ღვინის ბიზნესი
  • მსოფლიო მეღვინეობა
  • საქართველოს მეღვინეობა
  • სომელიეს ხელოვნება
  • ღვინისა და ენოგასტრონომიული ტურიზმი

 

ლექციებზე მოეწყობა პრაქტიკული სამუშაოები სხვადასხვა მეღვინეებთან, ასევე პროგრამის მსმენელები ქართულ და უცხოურ ღვინოებს დააგემოვნებენ.

 

კურსის დასრულების შემდეგ მსმენელებს ეცოდინებათ:

 

  • ქართული და მსოფლიო მეღვინეობის ისტორია
  • მევენახეობის საფუძვლები
  • ენოლოგიის საფუძვლები
  • ქართული მეღვინეობა
  • მსოფლიო მეღვინეობა
  • ღვინისა და კერძის შეხამება
  • ღვინის მარკეტინგი
  • სომელიეს ხელოვნება
  • ღვინის დეგუსტაციის ხელოვნება
  • ღვინისა და ენოგასტრონომიული ტურიზმი