ყოველწლიური მრგვალი მაგიდა 2024

30 ივლისი 2024

27 ივლისს, DataSecSchool-ის მონაწილეები, ბიზნესის წარმომადგენლები, აკადემიის წარმომადგენლები და საჯარო სექტორის წარმომადგენლები ყოველწლიურ მრგვალ მაგიდაზე დასასწრებად შეიკრიბნენ.

აღნიშნული ღონისძიება Jean Monnet Module Project-ის ფარგლებში ჩატარდა და პროექტის მნიშვნელოვანი ნაწილია, რომელიც მიზნად ისახავს ევროკავშირის (EU) მონაცემთა დაცვის პრაქტიკის ირგვლივ დისკუსიების გამართვას.

ღონისძიებამ მონაწილეები უზრუნველყო პლატფორმით მონაცემთა დაცვის სფეროში, იდეების და გამოცდილების გაზიარებისთვის, რაც ხელს უწყობს ამ კრიტიკულად მნიშვნელოვანი სფეროს მუდმივ განვითარებას.

დღის წესრიგი ფოკუსირებული იყო, როგორც თეორიულ გაგებაზე, ასევე პრაქტიკულ რეალიზებაზე და მოიცავდა სამ ძირითად თემას:

1. ევროკავშირის საუკეთესო პრაქტიკის განხილვა;
  2. საუკეთესო პრაქტიკის დანერგვის გზების განსაზღვრა;
  3. მონაცემთა დაცვის ქეისები ბიზნესსა და საჯარო სექტორში საქართველოში.

მონაწილეები აქტიურად ჩაერთნენ დისკუსიებში და წარმოადგინეს თავიანთი შეხედულებები და იდეები. აღსანიშნავია, რომ DataSecSchool-ის ყოველწლიური მრგვალი მაგიდის მონაწილეებმა აღნიშნეს რომ  პროფესიონალები და მეცნიერები ჩართულები არიან მათი ცოდნის გაღრმავებაში მონაცემთა უსაფრთხოების სფეროში.