სიახლეები

CU-ის საერთაშორისო კვირეულის პროგრამა 2024

7-11 მაისს, კავკასიის უნივერსიტეტმა, საერთაშორისო კვირეულის პროგრამას (International Staff Week Program) უმასპინძლა. პროგრამაში მონაწილეობა მიიღო 20-ზე მეტმა აკადემიურმა და ადმინისტრაციულმა პერსონალმა ევროპის 15-მდე პარტნიორი უნივერსიტეტიდან.

მაი
ფოტოკონკურსი აბიტურიენტებისთვის „ჩემი თვალით დანახული ევროპა საქართველოში“

9 მაისს, კავკასიის უნივერსიტეტში აბიტურიენტებისთვის, რომლებიც დაინტერესებულნი იყვნენ  ჰუმანიტარულ და სოციალურ მეცნიერებათა სკოლაში, ევროპისმცოდნეობის საბაკალავრო პროგრამით, ევროპის დღეების ფარგლებში, ფოტოკონკურსი - „ჩემი თვალით დანახული ევროპა საქართველოში“ - გაიმართა.

საგანმანათლებლო გამოფენა კავკასიის უნივერსიტეტში

კავკასიის უნივერსიტეტში, პარტნიორი უნივერსიტეტების მონაწილეობით საერთაშორისო კვირეული მიმდინარეობს.

მაი
CSH-ის აფილირებული პროფესორის სამეცნიერო მონოგრაფია რიტორიკის შესახებ

წიგნის ავტორიტეტულმა საერთაშორისო აკადემიურმა გამომცემლობამ - Peter Lang ესპანურ ენაზე გამოსცა კავკასიის უნივერსიტეტის აფილირებული პროფესორის ვლადიმერ ლუარსაბიშვილის სამეცნიერო მონოგრაფია რიტორიკის შესახებ - Retórica cultural: metáfora, contexto, traducción - Las voces de Rubén Darío, Miguel de Unamuno, Gabriel Aresti, Kirmen Uribe y Harkaitz Cano

მაი
საჯარო ლექცია - „პაპილომა ვირუსი და პაპილომა ვირუსის ვაქცინაცია როგორც ბიჭებში, ასევე გოგონებში“

7 მაისს, კავკასიის უნივერსიტეტში, გაიმართა საჯარო ლექცია თემაზე  „პაპილომა ვირუსი და პაპილომა ვირუსის ვაქცინაცია როგორც ბიჭებში, ასევე გოგონებში“.

მაი
პროგრამა “მომავლის მასწავლებლების” სასწავლო ტური აშშ-ში

დასრულდა პროგრამის ,,მომავლის მასწავლებლების’’ ფარგლებში დაგეგმილი სასწავლო ვიზიტი აშშ-ში.

საერთაშორისო კვირეულის ოფიციალური გახსნა

7 მაისს, კავკასიის უნივერსიტეტში საერთაშორისო კვირეულის ოფიციალური გახსნის ღონისძიება გაიმართა.

მაი
Jean Monnet Project DataSecSchool-ის ფარგლებში სტუდენტთა სეზონური სკოლის მეორე სესია ჩატარდა

პროექტი ხორციელდება EU_ს თანადაფინანსებით და ქართველი მსმენელებისთვის არის სრულიად უფასო. სასწავლო პროცესი მიმდინარეობს კავკასიის უნივერსიტეტის ტექნოლოგიების სკოლის ბაზაზე.

აპრ
შჩეჩინის უნივერსიტეტის პროფესორების ვიზიტი კავკასიის უნივერსიტეტში

22-26 აპრილს, კავკასიის უნივერსიტეტის საერთაშორისო ურთიერთობების დეპარტამენტმა შჩეჩინის უნივერსიტეტის, პოლონეთი (University of Szczecin, Poland) პროფესორებს, Erasmus + აკადემიური მობილობის პროგრამის ფარგლებში უმასპინძლა.

აპრ

CU-ში ინოვაციების და მეწარმეობის ცენტრის და გლობალური შეთანხმების საქართველოს ქსელის თანამშრომლობის ფარგლებში „მდგრადი განვითარების მიზნების (SDG) ინოვაციის აქსელერაციის პროგრამა ახალგაზრდა პროფესიონალებისთვის“ მეორე ბანაკი გაიმართა.

აპრ
მეორე საერთაშორისო შეხვედრა ქალაქ ამსტერდამში კვლევის ეთიკის პროექტის ფარგლებში

9-11 აპრილს, ევროკომისიის მიერ დაფინანსებული პროექტის - „კვლევის კეთილსინდისიერება და ეთიკა ქართულ უნივერსიტეტებში“ მეორე საერთაშორისო შეხვედრა გაიმართა ქალაქ ამსტერდამში, რომელსაც ამსტერდამის თავისუფალმა უნივერსიტეტმა უმასპინძლა.

აპრ
CSB-ის სამაგისტრო პროგრამის სტუდენტების სამაგისტრო ნაშრომების დაცვა

23-24 აპრილს, კავკასიის უნივერსიტეტში, კავკასიის ბიზნესის ადმინისტრირების სამაგისტრო პროგრამის სტუდენტების სამაგისტრო ნაშრომების დაცვა გაიმართა.

თანამშრომლობა რუმინეთის უნივერსიტეტებთან

კავკასიის უნივერსიტეტის ჰუმანიტარულ და სოციალურ მეცნიერებათა სკოლის აფილირებილი პროფესორი, ევროპისმცოდნეობის საბაკალავრო საგანამანათლებლო პროგრამის აკადემიური ხელმძღვანელი გურანდა ჭელიძე, Erasmus+ აკადემიური პერსონალის გაცვლითი პროგრამის ფარგლებში, 15-19 აპრილს იმყოფებოდა ბუქარესტში, პოლიტიკური მეცნიერებებისა და საჯარო მმართველობის ეროვნულ უნივერსიტეტში.

აპრ
ვორკშოპი - „მეწარმეობა: ანტრეპრენერული აზროვნება და უნარები“ (კასპის ტექნოპარკი)

კავკასიის უნივერსიტეტი საქართველოს ტექნოპარკებში ვორკშოპების სერიას აგრძელებს, რომელიც მიზნად ისახავს სამეწარმეო აზროვნებისა და უნარ-ჩვევების განვითარების ხელშეწყობას სკოლის მოსწავლეებში.

აპრ
სასერტიფიკატო კურსი “დეზინფორმაცია და პროპაგანდისტული ნარატივები სოციალურ მედიაში”

“სამართლიანი არჩევნების” სოციალური მედიის მონიტორინგის გუნდის მიერ შემუშავებულ სასერტიფიკატო კურსში “დეზინფორმაცია და პროპაგანდისტული ნარატივები სოციალურ მედიაში” მონაწილეობისთვის, კავკასიის უნივერსიტეტის სტუდენტებს სერტიფიკატები გადაეცათ.

აპრ
Young Lions Georgia 2024-ის გამარჯვებულებს შორის CSB-ის კურსდამთავრებულები არიან

Young Lions Georgia 2024-ის ოქროს და ბრინჯაოს მედალოსნებს შორის კავკასიის ბიზნესის სკოლის კურსდამთავრებულები არიან.

აპრ
ევროპის იურიდიული ფაკულტეტების ასოციაციის (ELFA) ყოველწლიური ასამბლეა

17-19 აპრილს, ევროპის იურიდიული ფაკულტეტების ასოციაციის (ELFA) ყოველწლიური გენერალური ასამბლეა და კონფერენცია ედინბურგის უნივერსიტეტში (შოტლანდია) გაიმართა.

აპრ
გენტის უნივერსიტეტის წარმომადგენლის ვიზიტი კავკასიის უნივერსიტეტში

18 აპრილს, საერთაშორისო ურთიერთობების დეპარტამენტმა, ანნა საშჩენკოს, გენტის უნივერსიტეტის, ბელგია, საერთაშორისო ურთიერთობების კოორდინატორს, კავკასიის უნივერსიტეტში უმასპინძლა.

აპრ
ურთიერთთანამშრომლობის შეთანხმება კავკასიის უნივერსიტეტსა და ევროპის დიზაინის ინსტიტუტს შორის

კავკასიის უნივერსიტეტსა და ევროპის დიზაინის ინსტიტუტს, იტალია (Istituto Europeo di Design, Italy) შორის ურთიერთთანამშრომლობის ხელშეკრულებას მოეწერა ხელი.